„Megöntözöd onnan fentről a hegyeket, alkotásaid gyümölcsével jól tartod a földet.” (Zsolt 104,13)

„Amikor pedig jóllaktak, [Jézus] így szólt tanítványaihoz: Szedjétek össze a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba! Összeszedték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyér maradékával, amit meghagytak azok, akik ettek.” (Jn 6,12–13)

„Nagy utazás, azt mondtad, hogy ez az élet, …”

„Nagy utazás, azt mondtad, hogy ez az élet, …”


A Madách 200 elnevezésű, a Rákóczi Szövetség által szervezett Kárpát-medencei középiskolai irodalmi versenyen első helyezést elérve többnapos kirándulást nyertünk tavaly ősszel, melyre a napokban került sor. Egyik csapattagunk sajnos nem tudott részt venni az utazáson betegség miatt, így ketten folytattuk az utunkat a kísérő tanárunkkal.
Nagy utazásunk első állomásaként Pozsonyban töltöttük a napot. Az óváros történelmi épületei, templomai és szobrai maradandó emlékként ragadtak meg bennünk. A következő két napra Prágába utaztunk. Bejártuk a cseh főváros leghíresebb épületeit, megnéztük többek között az Orlojt, a Károly-hidat, a Vencel-teret, a lőportornyot, a Szent

György bazilikát és megannyi gyönyörű kulturális értéket láthattunk. Még abban a házban is volt szerencsénk járni, ahol az abszurditás és realitás kettős ábrázolásának egyik legnagyobb mestere, Franz Kafka alkotott. Az utolsó napot Bécsben töltöttük. Itt nagyobb területet jártunk be busszal, mint a korábbi városokban. Az ablaküvegen keresztül is gyönyörű épületeket láttunk, a városnéző sétánk keretében pedig életnagyságban tekinthettük meg a Szent István székesegyházat. Mindhárom országban, ahol jártunk, részletes vezetést kaptunk az idegenvezetőnktől, aki végigkísért minket egész utazásunk alatt, így nem tértünk haza információk hiányában.
A kirándulás nem csak a programok szempontjából telt fantasztikusan. Volt szerencsénk összeismerkedni a velünk együtt utazó másik nyolc csapattal, és a kaland végére jól összeszokott társaságként búcsúztunk el egymástól.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget a Rákóczi Szövetségnek és a Misszió Tours-nak, akik lehetővé tették nekünk ezeket a felejthetetlen napokat. Továbbá felkészítő tanárunknak, Pécsváradi Antal Tanár úrnak, aki kísért minket ezen az úton.
Kasnyik Hédi és Major Zsófia

  • IMG_7276
  • IMG_7332
  • IMG_7631
  • IMG_7666
  • IMG_7728
  • IMG_7995

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen