„Ne sanyargasd a jövevényt, hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mert ti is jövevények voltatok Egyiptomban.” (2Móz 23,9)

„Akkor így válaszolnak neki az igazak: […] Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna? […] A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,37a.38a.40)

Vajdás kincskeresők – mai és egykori diákok

A Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre tagjainak óriási élményben volt része azon a hagyományőrző délutánon, amelyet 2016. szeptember 21-én rendeztek a gimnáziumban.

A reformáció 500 éves évfordulójára kiírt pályázat keretében az érdeklődő, tehetséges diákok kincskereső munkájuk eredményét mutatták be az érdeklődőknek.

Hét vajdás diák kutatómunkájának eredményeként az öregdiákok is mélyebben megismerhették az iskola történetének jelentős mozzanatait, tárgyi emlékeit.

Az iskola nagyértékű ásvány-, kőzet- és kövületgyűjteményében Ábrahám Rella, Dombi Bettina és Pribelszki Zsófia segítségével barangolhattunk.

Bővebben ...

A Szarvasi Öregdiákok Baráti Köre

 

Iskolába járni jó! Bár lehetséges, hogy ezt néhányan csak a gimnáziumi évek elteltével ismerik fel. Iskolába járni jó: a sok közös élmény, az ismeretek gyarapodásával rohamosan kitáruló világ, a jövőbe mutató remények, lehetőségek és utak felismerése korosztályos élmény, a középiskolás évek élménye. Iskolába járni jó, s hamar elmúlik, aztán sokáig emlékezhetünk rá. Örökké, amíg csak élünk. Emlékek: élmények, események, barátságok emlékei kötődnek ehhez a néhány évhez, amelyek meghatározhatják életünk további menetét. Iskolánk 210 éves történelme során sok-sok nemzedék érezte, érzi ezt így.

Bővebben ...

Megérkezett az első könyvadomány!

 

Rágyanszky István, a Szarvasi Öregdiákok Baráti Körének elnöke azzal a kéréssel fordult a szarvasi lakosokhoz, hogy régi (elsősorban 1945 előtti kiadású), jó állapotú, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanárai és diákjai számára helytörténeti, iskolatörténeti értékkel bíró, az iskolához, városunkhoz kötődő könyveiket ajánlják fel a gimnázium könyvtára számára.

Bővebben ...

Régen is jó volt a Vajda, ma is kiváló iskola!

 

A Szarvasi Öregdiákok Baráti Köre szombaton, 2012. december 18-án tartotta ünnepi közgyűlését. A hideg szél, a jeges eső ellenére szép számmal érkeztek az iskola hajdani tanulói, a Baráti Kör tagjai.

Bővebben ...

Öregdiákok Baráti Köre - történet

 

A kezdetek:

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium mellett működő Öregdiákok Baráti Köre az ország egyik legrégebben megalakított és ma is tevékenykedő, az Alma Matert támogató szervezete. Tagjai az iskola egykori, mindenkori diákjai lehetnek.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen